Loading...

Video: Bewakingsbeelden liquidatie Johan van Boxtel in Eindhoven

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de liquidatie van de 32-jarige Johan van Boxtel in Eindhoven. Hij werd op de Memlincstraat voor het zijn woning doodgeschoten.

Johan van Boxtel maakte in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei een ritje in de auto van zijn vriendin. Het is niet duidelijk waar hij die nacht heen ging, maar de auto is door verschillende bewakingscamera's gefilmd tussen 04.00 en 04.30 uur. Wel is duidelijk dat hij kort op het woonwagenkamp aan het Orgelpelin is geweest.

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen 10 minuten voor de thuiskomst van Johan zich verschuilen in de struiken bij het huis tegenover dat van Johan van Boxtel. Wanneer het slachtoffer thuiskomt en de auto voor zijn woning parkeert komen de twee mannen tevoorschijn en schieten hem van dichtbij neer. Johan van Boxtel overleed ter plekke.

Wat de toedracht is geweest van de schietpartij is nog steeds niet duidelijk. De politie onderzoekt nog of dit te maken heeft met de wiethandel waar het slachtoffer vermoedelijk in actief was. Daarnaast voelde hij zich al bedreigd, al is niet duidelijk waarom. In de nacht van 3 op 4 mei verbleef Johan van Boxtel in  hotel Radisson Blu aan de Torenstraat in het centrum van Hasselt, in België. De politie onderzoekt ook of er een verband is met zijn verblijf in België en zijn liquidatie een aantal dagen later.

Lees ook: Johan van Boxtel doodgeschoten n Eindhoven (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.