Loading...

De criminele loopbaan van doodgereden overvaller John Appels

John Appels, de overvaller die vorige week in Arnhem werd doodgereden, was een bekende van de politie en zat vroeger in de kern van de jeugdbende Quick Boys in Breda.

Jeugdbende Quick Boys

De jeugdbende Quick Boys vormde zich in de Bredase wijk Tuinzigt begin jaren 80. De jeugdbende bestond bij aanvang in 1983 uit ongeveer 15 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 19 jaar. De 12 jongens en 3 meisjes leerde elkaar kennen op een pleintje en begonnen uit verveling met diefstallen en inbraken. Wat begon als wat verveelde jongeren groeide uit tot een bende die bestond uit ongeveer 30 man die zich voornamelijk bezig hielden met drugshandel, inbraken en diefstal. Zo pleegde leden van de Quick Boys in de jaren '90 gewapende overvallen, stalen ze parkeermeters leeg en wist een van hen er met sieraden ter waarde van 3 ton vandoor te gaan tijdens een inbraak bij de V&D.

quick boys jeugdbende John Appels

Jeugdbende Quick Boys: John Appels derde van rechts en Corné Bealemans linksonder

De bende was tot 1999 actief maar begon in 1995 al uit elkaar te vallen. Velen van hen raakte aan lager wal en verslaafd aan drugs. Anderen stapte over naar die andere en nog gewelddadigere bende uit Breda, de Juliëtbende. De criminele praktijken van de John Appels en andere leden van de Quick Boys zorgde meer dan eens voor geweld. Zo overleefde een van hen een schietpartij in de buurt van de Amelandstraat in Breda en raakte ze meerdere malen betrokken bij vechtpartijen. De politie wist zelfs een moordaanslag op de kern van de Quick Boys te voorkomen door de arrestatie van drie mannen. De 26-jarige P.C uit Breda, de 21-jarige R. van den B. uit Bavel en de 27-jarige T. van den S. uit Etten-Leur vermoordde in oktober 1991 de 50-jarige Duitser Dieter Wöstermeier en de 30-jarige Gertie van Dijk in hun woning in Baarle-Nassau. Een roofmoord, de daders hadden de twee slachtoffers in de kelder vastgebonden en om het leven gebracht om vervolgens het hele huis te doorzoeken naar waardevolle spullen. Met het doodschieten van de kern van de Quick Boys hoopte ze de drugshandel in Breda in handen te krijgen. Na de dubbele moord luisterde de politie gesprekken tussen de verdachten af en kwam zo achter hun verdere moordplannen.

Moord Corné Bealemans

Voor een van de leden van de jeugdbende liep het al eerder dodelijk af. In december 2002 werd de toen 32-jarige Corné Bealemans in zijn geparkeerde auto op de Haagweg in Breda doodgeschoten. Een vrouw die langs hem zat bleef ongedeerd. Tot op de dag van vandaag is de liquidatie op Corné Bealemans onopgelost. Vorige week kwam John Appels om het leven nadat hij een roofoverval pleegde op een woning in Arnhem. Al schietend kwam hij de woning van Albert K. binnen in de hoop een Rolex te kunnen stelen. Voor John Appels een koud kunstje, aangezien hij al vele malen eerder werd veroordeeld voor diefstallen, inbraken en snelkraken. Hij was pas sinds enkele maanden op vrije voeten na een ISD maatregel te hebben uitgezeten.

John Appels

Een ISD maatregel is bedoeld om veelplegers uit de maatschappij te krijgen. Door een langere celstraf te geven dan ze gebruikelijk krijgen voor diefstallen of inbraken kan de dader voor langere tijd geen delicten meer plegen, maar ook geholpen worden aan bijkomende problematiek zoals verslavingen. John Appels kreeg de maatregel opgelegd nadat hij in korte tijd voor vijf delicten was opgepakt. Zijn laatste arrestatie was vanwege het stelen van een aantal Bjorn Börg boxershorts, twee jaar eerder was hij bij dezelfde winkel ook al gearresteerd vanwege het stelen van onderbroeken. Na de ISD maatregel besluit John Appels te vertrekken uit Breda en verblijft hij voornamelijk in Den Bosch. De roofoverval liep dit keer door het excessieve gebruik van geweld door John Appels echter volledig uit de hand. Albert K. zag zich nadat John Appels een pistool op hem richtte en afvuurde genoodzaakt om hem aan te rijden, waardoor John Appels ter plaatse overleed aan zijn verwondingen.

Lees ook: Slachtoffers roofoverval Arnhem aangehouden na doodrijden dader (video)

John Appels "Appeltje" doodgereden na woningoverval Arnhem

 

16 gedachten over “De criminele loopbaan van doodgereden overvaller John Appels

  • april 12, 2017 om 21:30
   Permalink

   Je zou eens aan zijn familie moeten denken voordat je zoiets schrijft!!! Mokum

   Beantwoorden
   • april 13, 2017 om 15:38
    Permalink

    Hij had eens aan andere mensen moeten denken, voor hij al zijn misdaden beging.

    Beantwoorden
 • april 5, 2017 om 07:19
  Permalink

  Criminele loopbaan?
  Dit stuk hond mag de naam crimineel niet eens dragen!
  Beetje crimineel heeft nog een code, dit is een isd junk/Lowlife!

  Beantwoorden
  • april 10, 2017 om 20:53
   Permalink

   dus de naam crimineel is ook nog soms om trots te zijn?

   Beantwoorden
 • april 13, 2017 om 09:00
  Permalink

  Tja risico van het vak, en aan zijn familie denken? Hahaha… Ze moeten zich schamen voor zo’n parasiet!

  Beantwoorden
 • april 15, 2017 om 22:30
  Permalink

  Een leuke weetje is nog dat al deze mensen uit dezelfde buurt komen en dezelfde leeftijd hebben als DJ Tiesto. Er komt dus niet alleen maar rommel uit de bomenbuurt in Breda.

  Beantwoorden
  • april 17, 2017 om 02:05
   Permalink

   ik weet niet welke kant jij op draait maar dj tiesto komt uit brabantpark en heeft niks met de bomen buurt of tuinzigt te maken. is trouwens wel een toffe picture .85%van die foto is junk of al de pijp uit en dat is best wel quick gegaan weet je

   Beantwoorden
   • april 17, 2017 om 22:11
    Permalink

    Andere Bredanaars verdienen meer aandacht. Het is nogal een sensatieverhaal. Quick boys is 25 jaar geleden.

    Beantwoorden
   • april 29, 2017 om 19:43
    Permalink

    Ik weet niet hoor maar Tiesto komt dus wel uit Tuinzigt

    Beantwoorden
 • april 28, 2017 om 12:06
  Permalink

  Ach ja, wat zal ik ervan zeggen. Ik moet zo ontzettend nodig schijten bij het lezen van dit soort wannabee gangsters. Praatjesmakers, kippeneukers…

  Beantwoorden
 • juni 25, 2017 om 13:12
  Permalink

  breda en criminelen hahaha stumpers daar alleen maar od het nu deze junken gang is of die pisvlek van een tiesto ektw criminelen komencuit Rotterdammerbath a matti

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *