Loading...

Moordenaar van 12-jarige Danny in Colombia opgepakt

Een van de moordenaars van de 12-jarige Danny is vrijdag in Colombia aangehouden. De jongen werd in 2010 doodgeschoten in een woonwagen op het kamp in Breda. De daders hadden het voorzien op zijn vader John G. die betrokken was bij drugshandel. De opgepakte verdachte is de 36-jarige Alistair W. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig jaar voor zijn betrokkenheid bij de moord, waar hij in eerste aanleg nog vrijgesproken was.

Vorige week eiste het openbaar minsiterie tegen de vader van Danny, John G., nog een celstraf van zes jaar voor zijn betrokkenheid bij de productie en de handel van drugs. Tegen een andere zoon, Sander G., werd viereneenhalf jaar cel geëist. De strafeis viel lager uit dan gebruikelijk, onder andere vanwege de moord op Danny. De jongen werd doodgeschoten nadat zeven verdachten het woonwagenkamp bewapend betraden. Drie van hen konden uiteindelijk worden aangehouden en werden veroordeeld tot twintig jaar cel. Alistair W. werd bij verstek veroordeeld en heeft zich vermoedelijk al die tijd schuil gehouden in Colombia onder een valse identiteit.

De Brit kon vrijdag worden aangehouden na een nauwe samenwerking tussen de Nederlandse politie en de Colombiaanse autoriteiten. Alistair W. had zijn ouders op bezoek en was onderweg van Bogota naar Medellín toen hij werd aangehouden. Nederland zal Colombia om zijn uitlevering vragen.

Lees ook: Lagere strafeis in drugszaak John G. vanwege moord op zoon Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.