Loading...

Na Bandidos ook verbod op motorclub Satudarah

Na het verbod op motorclub Bandidos, dat eerder dit jaar werd uitgesproken door de rechtbank in Utrecht, legt de rechtbank van Den Haag vandaag ook een verbod op motorclub Satudarah. Het is opnieuw een winst voor het openbaar ministerie in hun strijd tegen motorclubs.

Verbod Satudarah en supportclubs

Naast een verbod op motorclub Satudarah vroeg het openbaar minsterie in september 2017 ook een verbod aan voor de supportclubs Supportcrew 999, Saudarah en Yellow Snakes MC. Die eerste twee vallen ook in het verbod dat nu is opgelegd. Yellow Snakes MC is volgens de rechtbank onafhankelijk genoeg en is niet voldende bewezen dat deze deel uitmaakt van Satudarah.

Criminele activiteiten

Volgens de rechtbank is er sprake van een cultuur aan geweld binnen de motorclub en maken zij zich schuldig aan criminele activiteiten die duidelijk de openbare orde ontwrichten. Het openbaar ministerie vroeg een verbod aan voor Satudarah Motorcycle Club omdat de club "een gewelddadig imago cultiveert dat wordt gebruikt voor afpersing en intimidatie."

Motorclubs

Satudarah wordt per direct verboden. Hetzelfde gebeurde eerder dit jaar met motorclub Bandidos. Vorige maand werd bekend dat het openbaar ministerie ook wil gaan proberen om de Hells Angels te verbieden. Een eerdere poging daartoe strandde in 2009. De Bandidos zijn in hoger beroep gegaan tegen het opgelegde verbod.

Lees ook: Kopstukken Satudarah opgepakt

Samenleving moet beschermd worden tegen motorclub Bandidos

 

Eén gedachte over “Na Bandidos ook verbod op motorclub Satudarah

  • juni 19, 2018 om 16:35
    Permalink

    Die gaan nu gewoon verder onder de naam “Kontol MC”, geen enkel probleem.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.